Facebook & Instagram reklame

Kreiramo oglase koji prodaju!

Neki od alata koje koristimo za Facebook i Instagram oglašavanje

Digital Consultancy

Pravilnim definisanjem ciljane grupe kojoj želimo prikazivati reklame će nam uštedjeti buđet, povećati preglede i stvoriti više konverzija.

Brand Marketing

Izgrađivanje sopstvenog brenda nikada nije bilo lakše nego sa plaćenim reklamama na Facebook-u i Instagramu.

Performance Monitoring

Korištenje alata koji nam omogućavaju bolji uvid i analizu korisnika koji nas posječuju na društvenim mrežama. Te baze posjetitelja se koriste za dalje ``hot`` marketing kampanje

Traffic Analytic

Redovno izvještavanje o postignutim rezultatima, pregledima, dosezima marketing kampanja. Njihovo unapređivanje i optimizaranje za bolje rezultate.

Conversion Optimization

Kreiramo oglase koji prodaju i donose više posjetitelja

Social Tracking

Pisanje sadržaja za prodajne stranice.

Oglasite svoje proizvode i usluge na Facebooku i Instagramu i povećajte prodaju

Facebook oglašavanje može povećati lajkove vašim stranicama, pomoći reklamirati vaše specijalne ponude, promovirati vaše proizvode i usluge, povećati broj posjetitelja na vašoj web stranici, pomoći Vam da informirate javnost o Vašem Brandu i ono najbitnije – možete iz prve ruke pratiti angažman korisnika vaših proizvoda i usluga te s njima jednostavno ući u kreativnu interakciju.

Instagram koristi iste snažne alate za oglašavanje jednako je učinkovit kao i Facebook. Na taj način možete postaviti, pokrenuti i pratiti kampanje na isti način kao i kod Facebookovih oglasa.

Facebook ili Instagram?

U BiH više od polovine stanovništva koristi Facebook, u privatne ili poslovne svrhe. Što nam to govori? Iako je izvorna misija bila pomoći ljudima da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima i članovima obitelji, Facebook kao platforma izuzetno je pogodna za preduzeća kako bi poboljšali svoj status na tržištu.

Oglašavanje na društvenim mrežama samim time i oglašavanje na Facebooku znatno je jeftinije od ostalih kanala, a Facebook kampanja, odnosno oglas, može imati jako širok doseg prema odabranoj ciljanoj skupini. Što je oglas detaljnije postavljen manje novca će biti potrebno za oglašavanje, a Facebook kampanja će biti uspješnija, odnosno vaša promocija na Facebooku će biti uspješnija.

Za razliku od Facebook-a, Instagram je isključivo vizualna društvena mreža. Što to znači? Vizualni aspekt, fotografija ili video, može privući puno više pratitelja nego suhoparan tekst na stranici. Pokrenuta je 2010. godine, uglavnom prvenstveno namijenjena za umjetnike, slavne osobe i mlađe generacije. Nakon lansiranja, Instagram je vrlo brzo stekao popularnost, a Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, koji je uvidio rast i uspjeh Instagrama, ga je odlučio kupiti 2012.godine.

Instagram je mreža mlađih generacija, nije pogodna za svaku djelatnost, no prisutnost na ovakvoj platformi uveliko može doprinijeti vašem poslovanju.

Aktuelno na Blogu